Pàgines

divendres, 29 d’abril del 2011

De futbol i política

Esport i política no s'haurien de barrejar mai i bla bla bla...Ja ens coneixem la cantarella, sobretot quan ve dels responsables de la política esportiva (sic) espanyola . Però no vull parlar d'això perquè el que va passar dimarts 27 d'abril al recony (anava a dir el "puto") de derby Barça-Madrid, no va ser barrejar esport i política, més aviat va ser un atac en tota relga al pluralisme i els drets culturals per part d'una institució espanyola. Els fets ocorreguts a l'estadi del Madrid són els següents:
1. El Madrid es nega a què el català s'utilitzi en megafonia per adreçar-se als aficionats del Barça. Resulta en aquests tipus de partits la UEFA estableix que s'utilitzi l'idioma oficial de l'equip visitant, i resulta que l'idioma oficial del Barça és el català, i el català s'ha usat des de Londres a Ucraïna i fins a Kazan al país dels tàrtars sense més problema. Però resulta que a Madrid, al cor de l'Espanya plural i democràtica no es podia utilitzar el català perquè s'haguessin pogut crear "graves incidentes de orden público". Per tant, el català a Ucraïna es "normal", però a Madrid el seu us pot derivar en seriosos incidents i es prohibeix. Visca la "España plural"!!!
2. El "servei d'ordre" (sic) del Madrid decideix confiscar les senyeres estelades dels seguidors del Barça, suposem que amb el mateix o similar argument de "orden público". Acabat el partit, els afectats s'interessen per la sort dels seus draps confiscats. Resposta del responsable del "servei d'ordre": "estan en la basura, que es donde tienen que estar". Visca la"España plural"(i2).
Ara em pregunto que passaria si posem per cas, a l'estadi del Barça es negessin a utilitzar la el castellà per adreçar-se als aficionats del Madrid: que diria la UEFA, i sobretot, que diria la premsa i els partits polítics espanyols: us en avanço algun titular: "inaceptable, inadmisible, injustificable, delirio nacionalista, persecución del español en Cataluña, actitud totalitaria, nazi..."
I continuo preguntant-me: que dirien si a l'estadi del Barça confisquessin banderes espanyoles amb el brau i les llencessin a les escombraries amb l'argument que "es donde tienen que estar"?
I continuo preguntant-me: què ha dit la premsa espanyola sobre 1 i 2? Resposta: RES de RES.
Amics i amigues: no és esport i política, és una qüestió de drets, és arrogància i despreci per part d'un estat cap a la seva suposada pluralitat interna. Plurali queee...? No hase falta desir nada más!!!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Téns tota la raó xaval. Demà caurà la meseta. Fins a la victoria final. Salut.